nieuws

Regiopolitie Gelderland

bouwbreed

De regiopolitie Gelderland-Midden gaat al haar gebouwen verkopen aan een consortium van bouwbedrijven en beleggers. De kantoorruimte die echt nodig is, wordt vervolgens weer gehuurd. Dat heeft korpschef C. Bakker deze week bekend gemaakt.

De politie wil zo het huidige overschot aan onroerend goed kwijtraken. De ‘sale and lease back’-constructie is nog niet eerder toegepast door een politiekorps, maar heeft ook een groot financieel voordeel: onderhoud aan panden komt niet langer voor rekening van de politie zelf. Momenteel onderhandelt de korpsleiding met verschillende beleggers en bouwbedrijven. Welke wil Bakker niet kwijt. Volgens hem is er in elk geval grote belangstelling. “Er is al een aantal aantrekkelijke aanbiedingen gedaan”, aldus Bakker, die zei de panden zeker niet tegen boekwaarde te zullen verkopen. Ook worden hoge eisen gesteld aan de potentiele kopers. De korpsleiding wil zekerheid dat de verkochte panden niet ineens worden doorverkocht.

Reageer op dit artikel