nieuws

Prijs voor nieuw hart Spoorwijk

bouwbreed

Het buurtparkje midden in de oer-Haagse wijk Spoorwijk ligt er nu nog verlaten en misschien zelfs wel triest bij. Het heeft de jury van de ‘Nieuwe Stads-prijs’ er niet van weerhouden afgelopen vrijdag de opvolger van de stadsvernieuwingsprijs aan dit nieuwe hart van Spoorwijk toe te kennen.

Het nieuwe Hart van Spoorwijk bestaat uit het buurtpark met daaromheen koop- en huurwoningen en een nieuw gezondheidscentrum. De jury onder voorzitterschap van de Haagse wethouder van ruimtelijke ordening Peter Noordanus, noemt in haar rapport de urban villa’s aan de randen van het park qua architectuur “beeldschoon” en het gezondheidscentrum “een aanwinst” voor de wijk. “De gerealiseerde particuliere tuinen bij de eengezinswoningen laten zien met welk een plezier in de nieuwbouw wordt gewoond. Schril steekt daar echter nog het park bij af omdat door de nodige vertraging niet tijdig voor het seizoen met de inrichting begonnen kon worden. De jury vindt dat een onnodige domper op het enthousiasme dat het project oproept”, aldus het juryrapport.

De vernieuwingsprijs ’97 bestaat uit onder andere een cheque van f. 25.000. Dat geld moet worden besteed aan de verdere verfraaiing van het bekroonde object. Noordanus overhandigde vrijdagmiddag de prijs aan een vertegenwoordiger van de bewonersorganisatie Spoorwijk.

Reageer op dit artikel