nieuws

Nijmegen woedend op provincie over nieuwe grondkwestie

bouwbreed

De gemeente Nijmegen is woedend op de dienst Milieu van de provincie Gelderland. Die heeft bij het Openbaar Ministerie, de politie en de dienst Milieuhygiene twee nieuwe Nijmeegse gevallen van transport van vervuilde grond gemeld, terwijl daar volgens de gemeente geen sprake van is. In een geval gaf de provincie zelf toestemming voor het transport. In een geval verkocht Nijmegen licht met zink verontreinigde grond als bouwstof aan de gemeenten Heerenveen en Den Helder. Volgens de dienst Milieu van de provincie had die grond gereinigd of gestort moeten worden.

De provincie gaf overigens wel zelf toestemming voor transport van de grond. In het andere geval meent de dienst Milieu dat Nijmegen grond voor een geluidswal in Arnhem verkeerd bemonsterd heeft. De provincie geeft wel aan dat juiste bemonstering geen andere of slechtere resultaten opgeleverd zou hebben, maar spreekt toch van een overtreding die gemeld is bij politie en justitie.

Reageer op dit artikel