nieuws

Nieuwe asfaltlaag voldoet niet

bouwbreed

De voegovergangen aan weerszijden van de brug over de Waal in de A50 (Apeldoorn -Den Bosch) zijn niet in orde. De weggebruikers voelen hier behoorlijke hobbels, alhoewel deze naar zeggen van Rijkswaterstaat geen gevaar opleveren. Twee weken geleden is een nieuwe asfaltlaag op de stalen brug bij Ewijk opgeleverd. Die is aangebracht door de Duitse aannemer Von der Wettern.

Deze aannemer heeft voor het brugdek en voor de voegovergangen een gietasfalt met gemodificeerde bitumen toegepast. Getracht is de eigenschappen van het gietasfalt zo te maken dat de uitzettingscoefficient overeenkomt met die van het staal bij de voegovergangen, terwijl vervormingen door het verkeer toch opgenomen kunnen worden. Dat is volgens Rijkswaterstaat kennelijk niet gelukt. Een vertegenwoordiger van de aannemer zegt dat alles precies volgens bestek is gedaan. Onderzoek moet nog aangeven wat de oorzaak is. De dienst hoopt dat de hobbels binnen zes weken zijn weggewerkt.

Reageer op dit artikel