nieuws

Nieuw voorstel voor topinstituut transport en logistiek

bouwbreed Premium

De luchthaven Schiphol en de haven van Rotterdam zullen nog dit najaar komen met een voorstel voor het opzetten van een topinstituut op het gebied van transport en logistiek. Dat maakte de Rotterdamse wethouder haven, J. van den Muijsenberg, bekend op het Havencongres 1997.

Eerder dit jaar wees het kabinet nog een voorstel af voor een dergelijk topinstituut van Nederland Distributieland, waarin KLM, Nedlloyd en Van Ommeren zitten. Nederland Distributieland vond dat toen een ‘gemiste kans’ en kondigde aan te gaan bekijken hoe er toch zo’n instituut van de grond kon komen. De organisatie is nu nauw betrokken bij de plannen van Schiphol en de haven van Rotterdam.

De plannen van Nederland Distributieland werden afgewezen omdat ze te breed van opzet waren. Het was vooral moeilijk de kennis vanuit de verschillende instellingen te bundelen. Rotterdam en Schiphol hebben het daarom andersom gedaan. Zij hebben geinventariseerd welke behoefte er is in de markt. Zo is nu al duidelijk dat er na de eeuwwisseling een tekort dreigt aan bepaalde werknemers.

Reageer op dit artikel