nieuws

Nettowinst van Polynorm nam

bouwbreed Premium

fors toe

Polynorm NV in Bunschoten heeft de omzet over het eerste halfjaar 1997 zien toenemen met 22% tot f. 340,4 miljoen. De netto-winst nam zelfs met 40% toe tot een bedrag van f. 9,1 miljoen. Alle divisies droegen aan de omzettoename bij, het sterkst was de invloed van de divisie Bouwprodukten met 39%.

Op de binnenlandse markt realiseerde Polynorm Bouwprodukten een omzetstijging, die de teruggang van vorig jaar als gevolg van de langdurige vorstperiode meer dan compenseerde. De minderheidsdeelneming Bruynzeel Zaandam BV liet een krachtig herstel zien.

De exportomzet bleef echter achter. Vestigingen in Spanje en Singapore meldden beperkte omzetgroei en resultaatverbeteringen. De eind 1996 verworven deelneming in de Franse deurenfabriek Blocfer zorgde voor een omzetgroei.

Anders is de ontwikkeling bij de Duitse kozijnenfabriek Ohmen. Het omzetvolume in aantallen kozijnen kon min of meer worden gehandhaafd, maar gezien de prijsdruk moest een forse resultaatdaling worden geincasseerd.

De divisie Installatieprodukten liet een omzetstijging met 7% zien. Zelfs in Duitsland kon van enige omzetstijging worden gesproken.

Reageer op dit artikel