nieuws

Kok: ‘Nog f. 64 miljard extra nodig tot 2010’

bouwbreed

Volgens een club van topambtenaren is er tot het jaar 2010 nog eens f. 64 miljard aan investeringen nodig. Alleen voor Verkeer en Waterstaat gaat het daarbij om f. 40 miljard. Dit zei minister-president Wim Kok tijdens een toelichting op de Troonrede.

Daarbij rekende hij voor dat bijna de helft onder het kopje milieu-investeringen valt. Zo’n f. 10 miljard is direct aan milieu te koppelen, f. 20 miljard indirect. Daarbij gaat het volgens hem om investeringen in railinfrastructuur en stadsgewestelijk openbaar vervoer, “die ook het milieu ten goede komt”.

Hij noemde het verder niet realistisch dat het financieringstekort van de overheid in 2000 nul zal zijn. “Tenzij bij een zeer hoge groei de schepen met goud in rijen van tien komen binnenvaren”, zei de premier. Hij dacht daarbij aan een groei van tegen de 5%.

Zie voor meer nieuws over Prinsjesdag de Begrotingsbijlage.

Reageer op dit artikel