nieuws

Koeler weer

bouwbreed

Boven het noorden van Europa bevindt zich deze week een omvangrijk lagedrukgebied met een kerndruk van tijdelijk minder dan 980 hPa. Het systeem veroorzaakt in Scandinavie regenachtig, koel en winderig weer. Onze omgeving profiteert nog enigszins van een hogedrukgebied. Met uitzondering van het noordoosten zijn de buienkansen daardoor klein. Wel worden tamelijk koele luchtmassa’s aangevoerd. Met andere woorden, de eerder aangekondigde temperatuurstijging blijft achterwege. Warmer dan zo’n 17 gr. -18 gr. C zal het voorlopig niet meer worden.

Regio Noord: Kans op een bui maar ook zonneschijn. De temperaturen lopen op tot 18 gr. C en in het Waddengebied staat een krachtige noordwestenwind.

Regio Oost: Op de meeste plaatsen droog en geregeld zon. De temperaturen schommelen rond 19 gr. C en de wind is matig, kracht 4, uit het westen tot noordwesten.

Regio Zuid: Droog en geregeld zon. Middagtemperaturen 19 gr. C, in Zeeland 20 gr. C. Matige westnoordwestenwind.

Regio West: Nu en dan zon maar ook kans op een bui. Middagtemperaturen rond 18 gr. C en een matige tot vrij krachtige, op het IJsselmeer krachtige noordwestenwind.

Maandag zon onder: 20.11 uur

Dinsdag zon op: 7.03 uur

Reageer op dit artikel