nieuws

Kema voert garantiemetingen uit

bouwbreed

Kema is in staat garantiemetingen uit te voeren voor warmte/krachtcentrales van 1-700 MegaWatt. Kema heeft het juiste, gekalibreerd, instrumentarium daarvoor en de proceskennis. Bedrijven en instellingen investeren in toenemende mate in een eigen energievoorziening, al dan niet in samenwerking met een energiebedrijf.

Warmte/krachtcentrales zijn kapitaalgoederen die jaren meegaan. Daarom is het van belang precies te weten of een centrale wel aan de verwachtingen voldoet. Dan is het ook handig als een onafhankelijk instituut als Kema te Arnhem een garantiemeting kan uitvoeren, waarbij wordt vastgesteld of de machine aan de eisen van internationale normen of contractafspraken voldoet. Als een centrale tienden van procenten minder rendement oplevert dan contractueel is vastgelegd, scheelt dat over jaren handenvol geld.

Daarom is het verstandig als opdrachtgevers voor de bouw van een warmte/krachtcentrale bij de leverancier bedingen, dat eerst metingen worden uitgevoerd om vast te stellen dat de machine aan de opgegeven waarden voldoet.

Reageer op dit artikel