nieuws

In Groningen stop op bouw bungalowparken

bouwbreed

De provincie Groningen wil een stop afkondigen voor nieuwbouw van recreatiebungalows. Onderzoek heeft uitgewezen dat er als gevolg van marktverzadiging geen ruimte meer is voor nieuwe bungalowparken. Plannen die al waren goedgekeurd mogen nog wel uitgevoerd worden. Die omvatten 1300 nieuw te bouwen bungalows.

Het onderzoeksbureau ‘De Lijn’ stelde eerder al vast, dat in de provincie Groningen sprake is van een “duidelijk stagnerende vraag naar bungalows”. Tegelijkertijd echter werd vastgesteld dat nog ‘een groot aantal nieuwe initiatieven voor realisering van bungalowparken’ loopt.

Die gegevens zijn voor Gedeputeerde Staten aanleiding het beleid ingrijpend te wijzigen. Ze zijn voornemens een bouwstop in te voeren voor nog nieuwe projecten.

Om leegstand en permanente bewoning te voorkomen willen Gedeputeerde Staten alleen nog de projecten ondersteunen, die vastgelegd zijn in goedgekeurde bestemmingsplannen en projecten waarover de afgelopen twee jaar in het kader van vooroverleg ‘duidelijk positief is geadviseerd’ door de Commissie Bestemmingsplannen.

Het gaat dan om de volgende projecten: De Leine (Hoogezand), Schildmeer (Slochteren) en Van der Valk (Zuidbroek). Ook worden de plannen bij Zoutkamp nog gerekend tot de zogeheten ‘pipeline-projecten’.

Totaal kunnen de komende jaren dan nog 1300 bungalows gebouwd worden. Volgens GS betekent dit niet dat per saldo het totaal aantal bungalows met 1300 toeneemt.

Verwacht wordt namelijk dat “deze nieuwbouw gedeeltelijk gecompenseerd wordt door verkoop van bestaande bungalows” die dan niet meer beschikbaar zijn voor de verhuur.

Reageer op dit artikel