nieuws

Grotere stabiliteitsbasis door verbreding platform met apart middenstuk Wielen waarmee je alle kanten op kunt

bouwbreed

Het wiel was al uitgevonden. Evenals de andere onderdelen, maar bij elkaar is het volstrekt nieuw: de platformwagen van Huisman-Itrec. Door vanaf scratch opnieuw te beginnen en alle systemen te integreren, ontstond een wagen waarmee specialisten in zware transporten werkelijk alle kanten op kunnen.

De mobiliteit van het nieuwe concept zit ook in de vervoerbaarheid van de wagen zelf. Hij is even breed als een zeecontainer en kan dus gemakkelijk per vrachtwagen getransporteerd worden.

De transportcapaciteit van de nieuwe platformwagen is 30 ton per lijn (d.w.z. wielas). Elke wagen heeft zes assen. Dus per wagen kan 180 ton worden vervoerd. Uitbreiding van het vermogen is mogelijk door een aantal wagens aan elkaar te koppelen.

Deelbaar

Wat de platformwagen in belangrijke mate onderscheidt van conventionele uitvoeringen is dat hij niet alleen kan worden verlengd; hij kan bovendien worden verbreed. Het platform is over de lengte deelbaar in twee helften. Door er een middenstuk tussen te zetten, neemt de stabiliteitsbasis aanmerkelijk toe, tot 2665 mm. Dat kan van belang zijn bij omvangrijke ladingen die anders over de zijkanten van de wagen zouden uitsteken. Als tussenstuk kan bijvoorbeeld de powerpack worden gebruikt. Extra voordeel hiervan is dat de powerpack die normaal gesproken aan de voorkant van de wagen is bevestigd in de wagen wordt geintegreerd, waardoor de wendbaarheid groter is.

Doordat de wagen deelbaar is en door gebruik van high tensile steel is het maximum buigmoment van de wagen met factor twee verbeterd.

De maximum snelheid is zestien kilometer per uur. Schokken bij de transmissie worden voorkomen door een geautomatiseerde transmissie die continu variabel is.

Vocht geweerd

De wielen kunnen 370 graden rond draaien. Een ingenieuze verwerking van de hydraulische slangen in het draaiwerk van het wiel maakt hydraulische sleepringlichamen overbodig.

Eveneens nieuw is de oplossing die Huisman-Itrec heeft gevonden om invloeden van buitenaf op de elektronica te verminderen. Vocht en zilte lucht worden geweerd door de elektronica in een package te gieten. Extreme temperaturen hebben evenmin invloed op het functioneren van de elektronica. Alles werkt binnen een temperatuurbereik van -25 tot +60 graden Celsius.

De toegepaste elektronische units zijn identiek. Zowel deze units als de powerpacks zijn modulair uitwisselbaar.

Reageer op dit artikel