nieuws

Gemeentewerken Capelle zet directeur op straat

bouwbreed

In de gemeente Capelle aan den IJssel heeft een grote schoonmaak plaatsgevonden. Het Rotterdams Dagblad meldde zaterdag dat drie directeuren van gemeentelijke diensten zijn ontslagen.

Onder hen is A. Speelpenning. Zij was directeur gemeentewerken. Speelpenning, die inmiddels een andere baan heeft, heeft zeventien maandsalarissen als afvloeiingspremie meegekregen. De regionale krant meldt ook dat interimdirecteur Grondbedrijf Dick Kits het veld moet ruimen, nu het Grondbedrijf van Capelle aan den IJssel wordt ondergebracht in een onderneming waarin het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) een meerderheidsbelang wil hebben. Het nieuwe grondbedrijf moet het mislukte Rivium-Noord als woningbouwlocatie in de markt gaan zetten.

Reageer op dit artikel