nieuws

Fenomenaal uitzicht over Scheveningen

bouwbreed

Ruim 95 meter torent het 27 verdiepingen tellende woongebouw boven Scheveningen uit. Gisteren is in alle vroegte door de Haagse wethouder van ruimtelijke ordening de ‘kroon’ op de Plaza Leonardo da Vinci, zoals het complex officieel heet, geplaatst. De kroon is in dit geval een ‘gouden bol’ met een diameter van ruim drie meter.

Het project zoals dat door Cees Dam is ontworpen wordt momenteel gebouwd door Grootel’s Bouwmaatschappij. Het complex, een ontwikkeling van Proper-Stok Woningen BV, bestaat uit 295 appartementen, 27 winkels, 1224 m2 kantoren en ruimte voor een slordige 417 auto’s. Met de bouw van het complex is eind vorig jaar een begin gemaakt. Medio volgend jaar moeten de woontorens klaar zijn. Vervolgens worden de winkels en kantoren in uitvoering genomen. Tevens zal in mei de gemeente Den Haag een begin maken met de aanpak van het plein voor Plaza Leonardo da Vinci waar stedenbouwmeester Rijnboutt zijn licht over heeft laten schijnen. Het jaar daarop moet het geheel klaar zijn, en is Scheveningen weer een hoogbouwcomplex rijker…

Reageer op dit artikel