nieuws

Enci kan aanvangen met slibverbranding

bouwbreed Premium

Omdat het Milieuplatform ‘Stop Afvalverbranding’ de bezwarenprocedure bij de Raad van State heeft stopgezet, kan cementfabriek Enci Maastricht beginnen met het verbranden van 12.000 ton slib in de cementovens. De provincie heeft hiervoor begin juli vergunning gegeven.

Woordvoerder Martin Poesen van Enci zegt dat binnen enkele weken begonnen wordt met de verbranding. “Per maand wordt 1000 ton slib gebruikt. De stofmetingen worden nauwkeurig bijgehouden.”

Het platform is tevreden met de nieuwe cijfers van de stofuitstoot die Enci recent bekend maakte. Die zijn, dankzij de revisie van een stoffilter door Enci, teruggebracht tot de helft ten opzichte van begin 1997. Enci verwacht een verdere afname van stofreductie tot 80 procent. Hiervoor moet wel een elektrofilter vervangen worden.

Reageer op dit artikel