nieuws

Duurzame modelwoning in Leidsche Rijn

bouwbreed Premium

De Utrechtse uitbreidingswijk Leidsche Rijn krijgt een duurzame modelwoning. De helft van deze organische twee-onder-een-kapwoning wordt ingericht voor een permanente tentoonstelling. Er kan informatie worden verkregen over allerlei duurzame onderdelen van het interieur, van bamboeparket tot milieuvriendelijke verf. Ook het huis zelf is ‘opengewerkt’ – te zien is dat de wanden bestaan uit kalkzandsteen met cellulose of schapenwolisolatie.

De modelwoning is een initiatief van de Stichtse Milieufederatie en het Milieu Informatiecentrum Utrecht. Gemeente en provincie hebben financiele steun toegezegd, net als het VSB Fonds. De Triodos Bank verschaft het bouwkrediet. Het ontwerp van de woning is van Orta Atelier uit Bunnik.

Reageer op dit artikel