nieuws

Directie Schansborgh neemt Feenstra over

bouwbreed

De directie van Rugby Holding, J. E. de Vries en J. van der Kooy, neemt het verwarmingsbedrijf Feenstra over. Zij doet dat via haar investeringsbedrijf Schansborgh.

“Wij hebben tien jaar met veel plezier de directie van Rugby gevoerd, maar op een gegeven moment ga je nadenken over de toekomst. We wilden voor onszelf beginnen. Criterium was wel dat we in dezelfde branche wilden blijven, de bouw”, aldus De Vries. “Feenstra is actief in dezelfde branche als Rugby, maar had geen opvolging.”

Feenstra blijft zelfstandig onder Schansborgh opereren. Negatieve gevolgen voor de sterke financiele positie en de werkgelegenheid zijn er niet als gevolg van de overname. Feenstra is met een omzet van f. 200 miljoen – er werken 950 mensen – een van de grootste installateurs in Nederland. “We willen groei realiseren door ons service-netwerk te verbeteren en de woningbouwmarkt verkennen.”

De Rugby groep, met als houdstermaatschappij de Rugby Group in Engeland, is actief als producent van kozijnen en deuren. De Vries: “Met ons vertrek heeft Rugby in Nederland geen directie meer. Naar opvolging wordt gezocht.” De beide heren laten een goed lopend bedrijf achter. Op dit moment heeft Rugby 1600 werknemers in dienst en wordt een omzet gerealiseerd van f. 340 miljoen.

Reageer op dit artikel