nieuws

Compacte sloophamer voldoet aan Europese trillingsnorm

bouwbreed

De Cobra Mk1 is een nieuw model benzinegedreven sloophamer van Atlas Copco. Hij weegt 24 kg en produceert met zijn 90 cc eencilinder benzinemotor een slagenergie van 60 joules bij 1440 s/min. In de handgrepen is een antivibratiesysteem geintegreerd.

Volgens de fabrikant wordt hiermee voldaan aan de strenge Europese trillingsnorm van 2,5 m/s2. Ook de aandrijfmotor komt tegemoet aan de eisen ten aanzien van rookgasemissie. De brandstof tank is ondergebracht in de beschermbeugel om contact met de warme motor te voorkomen. Om het pakket maatregelen ter bescherming van het milieu rond te maken is het motorgeluid dankzij een ingebouwd dempingsysteem sterk teruggebracht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels