nieuws

Brunel maakt optieplan voor alle ingenieurs

bouwbreed

Beursnieuweling Brunel werkt aan een unieke optieregeling: alle 300.000 ingenieurs in Nederland kunnen dit jaar intekenen op opties van het technisch detacheringsbureau. Het addertje onder het gras is dat de ingenieurs hun koerswinst alleen kunnen verzilveren als ze minimaal drie maanden via Brunel zijn uitgezonden.

De optieregeling is de truc die Brunel heeft bedacht om het tekort aan technisch- en automatiseringspersoneel op te vangen. Het detacheringsbureau heeft tot nu toe 110.000 van alle Nederlandse ingenieurs in zijn bestand opgenomen, maar wil liefst naar een dekking van 100 procent.

De komende maanden moet Brunel bepalen hoeveel opties iedere ingenieur, inclusief technische studenten, kan krijgen. Volgens de financiele man S. Parsser zal het in elk geval gaan om “een bedrag waar mensen plezier aan hebben”. De onderneming heeft de komende vijf jaar opties op circa een miljoen aandelen beschikbaar.

Of de opties van Brunel ook lucratief blijken, hangt vooral af van de beurskoers en die is niet bemoedigend. De detacheerder verloor woensdag f. 1,20 op f. 42,50 na de publicatie van de halfjaarcijfers.

De omzet van de onderneming steeg in de eerste helft van dit jaar bijna 38 procent tot f. 158 miljoen.

Dat sommige ingenieursbureaus en machinebouwer Stork hun eigen personeel gaan detacheren ziet de onderneming nauwelijks als een bedreiging. Brand: “Als de klant onze concurrent wordt, dan kunnen wij de concurrent worden van onze klant. Dat biedt ongelooflijk veel mogelijkheden.”

Reageer op dit artikel