nieuws

Bouw Haagse tramtunnel vordert gestaag

bouwbreed Premium

De Haagse binnenstad is een grote chaos. De residentie bouwt aan een nieuw centrum zowel boven als hier diep onder de grond. In het winkelhart, de Grote Marktstraat, vordert het zogenoemde ‘souterrain-project’ ofwel de tramtunnel langzaam maar gestaag. Dit ruim driehonderd miljoen kostende project wordt daar gerealiseerd door Tram Kom, een combinatie van Ballast Nedam, Van Hattum en Blankevoort en Strukton Beton.

En dat blijkt niet geheel zonder gevolgen. Immers, door de bouw van de tunnel moet het aantal koopzondagen in het stadshart worden uitgebreid om zo het weglekken van koopkracht naar andere steden zoals Amsterdam en Rotterdam tegen te gaan. Dat vindt het college van B en W dat hiervoor gisteren een meerderheid in de raad kreeg. Grappig is overigens dat menig Hagenaar zich groen en geel zegt te ergeren aan de bouwactiviteiten ze tegelijkertijd min of meer in de rij staan als het gaat om het nemen van een kijkje bij de bouw van de tramtunnel. Het storm op de rondleidingen in de bouwput. In de afgelopen zomermaanden zijn meer dan vijfhonderd bezoekers in de metersdiepe gangen afgedaald. Den Haag heeft dan ook besloten de rondleidingen voorlopig voor te zetten.

Reageer op dit artikel