nieuws

Bestuurder van Kramer Alltrans kan volstaan met klein rijbewijs

bouwbreed Premium

Nido Universal Machines BV uit Holten brengt een multifunctionele transporter op de markt onder de naam Kramer Alltrans. Het voertuig heeft een totaalgewicht van 3500 kg en kan met een klein rijbewijs worden gereden. De multifunctionele transporter is geproduceerd door de Kramer-Werke GmbH uit Duitsland.

Dezelfde producent als die verantwoordelijk is voor de Kramer Allrad wielladers.

De transporter wordt aangedreven door een vloeistofgekoelde Peugeot viertakt dieselmotor van het type XUD 9 Euro II. Deze motor heeft een vermogen van 55 kW bij 4600 omw/min. De aandrijving wordt verzorgd door een Peugeot gesynchroniseerde vijfversnellingsbak. De maximale rijsnelheid bedraagt 80 km per uur. In standaarduitvoering kan de producent de Kramer Alltrans leveren in tweewielaandrijving maar optioneel is ook een model verkrijgbaar met een permanente vierwielaandrijving (synchro viscose koppelingssysteem). Deze vierwielaandrijving is bij uitstek geschikt bij bijvoorbeeld gladheidsbestrijding. Het nuttig laadvermogen van het voertuig bedraagt 1970 kg en het totaalgewicht is 3500 kg.Standaard is de transporter voorzien van een kipinstallatie en een fronthefinrichting. Voor de diverse aanbouwhulpstukken kan de transporter worden uitgerust met een elektrisch of motorisch aangedreven hydraulisch systeem. Het elektro-hydraulische systeem wordt aangewend voor een driezijdig kipsysteem en autolaadkraan, het motorisch aangedreven hydraulisch systeem kan worden gebruikt voor vele soorten aanbouwhulpstukken. Dit systeem kent een oliedebiet van 25 liter bij een werkdruk van 160 bar.

Met dit voertuig kan de transporter worden uitgerust met een afzetinstallatie, perscontainer voor het ophalen van afval; hogedrukreinigingsinstallatie; sneeuwschuiver of -ploeg; strooi-installatie; hoogwerker en diverse maai-installaties.

Reageer op dit artikel