nieuws

Zomer krijgt allure

bouwbreed

De zomer, toch al niet een van de slechtsten, begint allure te krijgen. Dankzij de augustushitte staan we al aan de poorten van de warmste 25. Gisteren werd op veel plaatsen de 5e, plaatselijk de 6e tropische dag in successie geregistreerd. Om 12 uur was het op Soesterberg al ruim 30 gr. C. Vandaag kan er, onder invloed van een overtrekkend koufrontje, een plaatselijke donderbui tot ontwikkeling komen. Bovendien is de warmte wat dragelijker: de maxima lopen uiteen tussen de 24 en de 28 gr. C. Van morgen af bepaalt een nieuwe hogedrukcel, op weg van Het Kanaal via de Noordzee naar Scandinavie, het weerbeeld. Dat betekent aanhoudend droog, meest zonnig en warm weer met maxima tussen 23 en 28 gr. C.

Regio Noord: Stapelwolken maar ook geregeld zon en vrijwel overal droog. Zwakke tot matige noordelijke tot noordwestelijke wind. Maximumtemperaturen 24 gr. C. De zonkracht is 5.

Regio Oost: Nu en dan zon maar ook stapelwolken. De buienkansen zijn heel klein. De wind is zwak uit noordelijke richtingen en het wordt maximaal 25-26 gr. C. De zonkracht is 5.

Regio Zuid: Af en toe zon en droog. Zwakke noordelijke wind en temperaturen oplopend tot 27 gr. C. De zonkracht is 5.

Regio West: Perioden met zon en droog. Zwakke tot matige noordelijke wind en maximum temperaturen omstreeks 24 gr. C. De zonkracht is 6.

donderdag zon onder:21.06 uur

vrijdag zon op: 6.22 uur

Reageer op dit artikel