nieuws

Zoab voor rijksweg bij Schiphol

bouwbreed

De A4 tussen Schiphol en het aquaduct in de ringvaart Haarlemmermeer krijgt een nieuwe asfaltlaag. Rijkswaterstaat gaat het wegdek voorzien van zeer open asfalt beton (zoab).

De nieuwe deklaag wordt in drie fasen aangebracht. Als eerste komt het gedeelte tussen Schiphol en Hoofddorp aan de beurt. Tussen maandag 18 augustus en maandag 15 september op werkdagen van 20.00 uur tot 06.00 uur zijn richting Den Haag/Rotterdam slechts twee rijstroken, zonder vluchtstrook, beschikbaar voor het verkeer. Voor het verkeer richting Schiphol/Amsterdam blijven tijdens de eerste fase alle vier de rijstroken open. Wel kan het verkeer hinder ondervinden van voorbereindende werkzaamheden voor de asfaltering van het volgende weggedeelte (tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep). Rijkswaterstaat hoopt het hele karwei eind oktober te hebben geklaard.

De afbouw van de nieuwe tweede Schipholtunnel is volop gaande. Het verkeer ondervindt van deze werkzaamheden weinig last. Maar in het weekeinde van 5 tot 8 september wordt een gedeelte afgebroken van een viaduct over de A4, direct ten zuiden van de Schipholtunnel. Het verkeer naar het Zuiden wordt in dat weekeinde acht keer voor ongeveer tien minuten stilgelegd.

Reageer op dit artikel