nieuws

Weg-ontbijt

bouwbreed Premium

Minister Pronk en fractievoorzitter Rosenmoller van GroenLinks nuttigen op 6 september opnieuw hun ontbijt langs de A16. Drie jaar geleden deden ze dat voor het eerst om zich te overtuigen van de herrie die het verkeer voor de bewoners van de Dordtse wijk Wielwijk betekende. Nu komen ze om te vieren dat het bijzondere geluidsscherm wordt opgeleverd.

In de nacht van 27 op 28 april 1994 sliepen de twee politici een nachtje bij Ria Versluis. Aan de ontbijttafel deelden zij de verzamelde pers mee dat zij slecht geslapen hadden, maar dat ‘Den Haag’ zo’n twintig miljoen gulden had uitgetrokken voor een geluidsscherm.

Voor dat bedrag is een 1100 meter lang doorzichtig scherm gebouwd dat, gezien de geringe afstand tot de huizen, in een gebogen vorm over de rijksweg hangt. Strukton Prefab BV te Maarssen leverde en plaatste de spanten.

Pronk en Rosenmoller worden deze keer in een tent ontvangen, waar behalve Ria Versluis ook vele andere buurtbewoners aan de ontbijttafel zullen aanschuiven.

Reageer op dit artikel