nieuws

Ruim 30.000 nieuwe wonigen in KAN-regio

bouwbreed

Het college van bestuur van het Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN) heeft het Midden-Gelderse gebied tot 2010 ingedeeld. Er verschijnen in totaal 33.000 nieuwe woningen en 1100 hectare natuurgebied. Daarnaast krijgt Arnhem samen met de vier grote steden een sleutelrol in de Nederlandse infrastructuur.

Dat heeft G. Janssen, voorzitter van het KAN, vrijdagmorgen bekendgemaakt. Het Rijk draagt ruim f. 100 miljoen bij aan de bouw van woningen tussen 2005 en 2010. Eerder kreeg het KAN al f. 118,5 miljoen voor woningbouw tot 2005. In de gepresenteerde structuurvisie is rekening gehouden met de eventuele extra bouw van nog eens 7000 nieuwbouwwoningen.

Het Rijk betaalt ook de aanleg van 470 hectare zogenaamd strategisch groen, een nieuw stadspark voor de inwoners van het gebied. Buiten de Randstad krijgt het KAN-gebied als enige zo’n groot stadspark.

Het is de bedoeling dat er in de Over-Betuwe een bosgebied verschijnt aan de rand van Arnhem-Zuid. Ruim 380 hectare grond zal worden afgegraven voor zand- en kleiwinning. De achterblijvende zandwinputten worden recreatieplassen en spaarbekkens voor drinkwater. Ten slotte wil het KAN-bestuur 100 hectare regionaal groen aanleggen in het Waalspronggebied in Nijmegen-Noord.

Reageer op dit artikel