nieuws

‘Ronduit belachelijk’

bouwbreed

De aannemers die in het jaarverslag van Eigen Huis worden genoemd zijn geen van allen op de hoogte van het feit dat ‘hun’ zaak met naam en toenaam breed uitgemeten wordt. “Ronduit belachelijk”, “Schandalig” en “Dat lijkt nergens op” zijn enkele reacties van de bouwers.

De heer Kamminga van het Groningse architectenbureau Holtrop vindt de aanpak van Eigen Huis schandalig: “Zonder dat we daarvan op de hoogte zijn gesteld wordt er maar wat geschreven. We hebben slechte ervaringen met de mensen van Eigen Huis. Sommige medewerkers van die club worden geweerd op de bouwplaats. Ze blijken te werken als belemmerende factor waardoor tijd en kwaliteit onder druk komen te staan.”

Een woordvoerder van aannemersbedrijf Lipke BV uit Elburg is al niet beter te spreken over het rapport. “Dat lijkt nergens op. Het is een zaak tussen Eigen Huis en ons, en niet voor de hele buitenwereld. We hebben die zaak wel gewonnen maar het is flauwekul om dat te publiceren.”

Willem Groos van Kuiper Vastgoed BV uit Heemstede reageert verbaasd op het feit dat de zaak van de ontsierende bouwkolom in het jaarverslag van Eigen Huis is terug te vinden.

“We hebben die zaak gewonnen. Als je daar verslag van doet, houdt dan wel het beeld helder. Het is trouwens jammer dat het niet altijd gaat zoals het hoort te gaan, en dat er soms zelfs een rechter aan te pas moet komen om tot een beslissing te komen. Wat de uitslag ook is, de kopers zijn uiteindelijk wel de dupe. De aannemer en projectontwikkelaar gaan om vijf uur naar huis, maar de koper moet er jaren gaan wonen.”

Reageer op dit artikel