nieuws

PvdA pleit voor fiscale steun voor zwakke regio’s

bouwbreed

De PvdA wil dat er nieuwe fiscale maatregelen komen om de werkgelegenheid in economisch zwakkere regio’s te stimuleren. Voor gebieden in het oosten en zuiden van het land en voor Lelystad moeten er steunmaatregelen komen, zoals het Integraal Structuurplan Noorden des Lands dat is voor het noordelijk deel van ons land . Volgens fractievoorzitter Wallage gaat, ondanks de economische groei van dit moment, de werkloosheid in diverse gebieden in Nederland niet omlaag. Om de werkgelegenheid in die regio’s mee te laten groeien, zijn belastingvoordelen voor ondernemers die zich er vestigen een aantrekkelijk instrument, zei Wallage maandag in een gesprek met Radio Noord.

Die voordelen zouden ook moeten gelden voor bedrijven die uitbreiden, vinden de sociaal-democraten.

De PvdA moet de ideeen van Wallage voor de fiscale hulp nog nader uitwerken.

Reageer op dit artikel