nieuws

Provinciebestuur Zuid-Holland wil aantrekkelijker Eendragtspolder

bouwbreed

Er moet een toekomstplan komen voor de Eendragtspolder in de gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle. Vooral de recreatieve en ecologische betekenis van deze honderd hectare grote polder aan de rand van het Groene Hart komt door het naderende Nesselande en Zevenhuizen onder druk te staan. Dat althans vindt het provinciebestuur dat twee adviesbureaus aan het werk zet voor het maken van een plan voor een aantrekkelijker landschap.

Deze bureaus moeten onder leiding van burgemeester L.M. Schoots van Zevenhuizen-Moerkapelle tevens antwoord geven op vragen als: moet de ruimtelijke inrichting van de polder ingrijpend veranderen door de aanleg van bos, water of een andere groene functie of ligt de voorkeur bij een gedeeltelijke aanpassing van het agrarisch gebied?

Het plan moet in oktober klaar zijn.

Reageer op dit artikel