nieuws

Problemen met eindafrekening van bouw Amsterdam Arena

bouwbreed

Arena Amsterdam blijft de gemoederen bezighouden. Tussen de bouwcombinatie Ballast Nedam/Koninklijke Bam Groep en de opdrachtgever wordt flink gesteggeld over de eindafrekening. “Ach, het heeft niets om het lijf”, meent een van de betrokkenen, “maar het is Arena, dus het haalt het nieuws.”

In het Parool van eind vorige week luchtte J. Gaasterland, directeur Amsterdam Arena, zijn hart. Hij overweegt een schadeclaim neer te leggen bij de aannemers van meer dan f. 1 miljoen, “omdat een jaar na oplevering nog steeds niet alle werkzaamheden zijn uitgevoerd.”

De woordvoerster van Ballast Nedam zegt niet op de zaak in te kunnen gaan. “De mensen van Ballast Nedam/IGB, de bouwers, zijn met vakantie.” Volgens de Amstelveense aannemer gaat het slechts om de eindafrekening: “daar onderhandelen we nu over.”

Directievoerder van Arena, Grabowsky en Poort uit Den Haag, is niet te spreken over de opstelling van Ballast Nedam/Bam. “We hebben aannemers wel eens beter zien presteren”, aldus de onderneming, die onderdeel uitmaakt van het Heidemij-concern. “Ze zijn onwillig om de extra werkzaamheden uit te voeren. Als we het niet eens worden, dan wordt het een arbitragezaak. Overigens is het geen drama. Op een bouwsom van circa f. 270 miljoen valt het allemaal wel mee.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels