nieuws

Oranje NVWB trekt land in

bouwbreed Premium

Van eind september tot eind oktober trekt de Nederlandse Vereniging van Wegenbouwers met een theatertournee door Nederland. Dit gebeurt mede ter viering van het 60-jarig bestaan van de vereniging, die zich tegen die tijd ‘NVWB Bouwers van Infrastructuur’ noemt. De manifestaties zijn vooral gericht op leerlingen van mavo, havo en vwo.

“Normaal gesproken nodigen wij onze relaties uit op de jaarlijkse Infradag. In verband met het twaalfde lustrum hebben we er nu voor gekozen onze leden en relaties regionaal op te zoeken”, zegt secretaris in- en externe betrekkingen Harm Dragt.

Toch is er niet voor gekozen een programma in elkaar te zetten speciaal gericht op de relaties. “Als insteek richten we ons op jongeren op mavo-, havo- en vwo-niveau. We laten ze zien hoe de bedrijfstak eruit ziet en wat de toekomst is. We hopen ze zo te interesseren voor een opleiding in de gww. Waar ze dan terechtkomen, maakt ons niet zoveel uit. Per slot van rekening hebben we ook baat bij goede mensen bij Rijkswaterstaat of ingenieursbureaus.”

Onder de titel Go Infra is binnen de gww-sector al geruime tijd een campagne aan de gang gericht op de bevordering van de instroom van jongeren in de sector. Sinds dit jaar wordt die campagne mede gedragen door het ministerie van Verkeer en Waterstaat, de ONRI en MBO-, HBO- en TU-instellingen.

De NVWB-tour onder de titel ‘Oranje komt naar u toe’ moet een bijdrage leveren aan de Go Infra-campagne. Het oranje slaat op de veiligheidshesjes van wegwerkers.

In 10 plaatsen, van Drachten tot Heerlen en van Enschede tot Goes, zal de tournee door het land trekken.

Reageer op dit artikel