nieuws

Ontwerpprijsvraag moet fraaie bruggen opleveren

bouwbreed

Het Ontwikkelingsbedrijf Leidschenveen schrijft een open, internationale ontwerpprijsvraag uit voor de 75 bruggen die in de Vinex-locatie Leidschenveen in de gemeente Leidschendam ten noordoosten van Den Haag moeten komen. Het winnende ontwerp wordt in beginsel gerealiseerd.

Doel van de prijsvraag is het verkrijgen van een interessant en vrijwel direct uitvoerbaar ontwerp met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Er wordt een prijsvraag gehouden om te kunnen kiezen uit interessante ontwerpen, heeft B. Kapteijn van het Ontwikkelingsbedrijf Leidschenveen (OBL) laten weten. “In de wijk komen gebieden met verschillende sferen. De bruggen die er komen moeten een constante factor in de hele wijk worden. Bovendien is de publiciteit die van een prijsvraag uitgaat goed voor de bekendheid van de toekomstige woonwijk.”

Naar zeggen van Kapteijn zal het winnende ontwerp – in beginsel – worden uitgevoerd. OBL houdt zich echter het recht voor daarvan af te wijken. De belangrijkste beoordelingscriteria die de jury gaat hanteren zijn: het constructief raffinement, de prijs/kwaliteitsverhouding en de visie op ‘eenheid versus verscheidenheid’. De jury zal onder meer bestaan uit ir. M. Klaren, directeur OBL en voorzitter van de jury, prof.ir. Carel Weeber architect en voorzitter BNA, een landschapsarchitect en een constructeur.

De levering van de bruggen hoeft niet Europees te worden aanbesteed. Het Ontwikkelingsbedrijf Leidschenveen is een privaatrechtelijke onderneming en geen overheidsdienst. De gemeente Leidschendam neemt wel deel in dit bedrijf maar het heeft een minderheidsbelang.

Prijsaanbieding

Ontwerpers, constructeurs en fabrikanten worden uitgenodigd om binnen de gestelde randvoorwaarden een constructief fraaie brug te ontwerpen, die het ruimtelijk ordenend watersysteem in Leidschenveen benadrukt. Daarbij gaat het ontwikkelingsbedrijf om combinaties van ontwerpers/constructeurs en fabrikanten in te laten zenden.De inzenders dienen van hun ontwerp een prijsaanbieding te leveren. Over de prijsvraag is een uitgebreid informatiepakket beschikbaar.

Voor nadere informatie kan men zich schriftelijk wenden tot: B. Kapteijn, Ontwikkelingsbedrijf Leidschenveen, Postbus 102, 2260 AC Leidschendam of E-mail: Bridge0811leidschenveen.nl.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels