nieuws

Noren investeren miljoenen in bouw van nieuwe hotels

bouwbreed

De Noorse investeringsmaatschappij AB Invest AS steekt de komende drie jaar f. 290 miljoen in diverse hotelprojecten in zowel Noorwegen als Zweden. In Zweden mikt de onderneming op Malmo, waarvoor reeds plannen gereed liggen voor een hotel met 1000 kamers.

Deze f. 175 miljoen kostende nieuwbouw moet gebruiksklaar zijn in 2000, bij de gereedkoming van de brug-tunnelcombinatie over de Sont. Volgend jaar staat de oplevering van een conferentiehotel met 380 kamers gepland bij de nieuwe luchthaven Gardemoen bij Oslo. De investeringskosten hiervan belopen f. 73 miljoen.

Tenslotte heeft AB Invest plannen ontvouwd voor een facelift voor een zojuist verworven hotelaccommodatie in de buurt van de Noorse hoofdstad. Aankoop en uitbreiding vergen bij elkaar zo’n f. 45 miljoen.

Reageer op dit artikel