nieuws

Nieuwe Raad voor verkeer en waterstaat geinstalleerd

bouwbreed

Minister Jorritsma heeft gisteren de nieuwe Raad voor verkeer en waterstaat geinstalleerd. Voorzitter van de Raad is oud-ABN-AMRO-topman W.E. Scherpenhuijsen Rom. In vergelijking met de oude raad heeft de nieuwe een aantal extra bevoegdheden.

Zo kan de raad ook adviezen uitbrengen op verzoek van een van beide Kamers der Staten-Generaal. Vroeger was dat slechts op verzoek van de minister van Verkeer en Waterstaat. De raad kan daarnaast zelf nieuwe thema’s ‘op de agenda zetten’. Ook kan ze een eerste reactie geven op nog niet geheel uitgewerkte ideeen.

Als leden zijn benoemd:

prof.dr.ir. J. Blaauwendraad, drs. P. Bouw, mevrouw prof.dr. J.M. Cramer, mevrouw ir. H.Ch.M. Heyning, prof.dr.ir. P.J.M. van Laarhoven, mevrouw G. Prins, prof.mr. H.J. de Ru, prof.dr. R.J. in ’t Veld, mevrouw A. van Vliet-Kuiper, E.J. Wintzen en prof.dr. C.J. Zwart.

Reageer op dit artikel