nieuws

Nieuwe constructie voor schuifpoort

bouwbreed

Tijdens de vakbeurs Security, die van 30 september tot en met 3 oktober in Utrecht wordt gehouden, introduceert B en G Hekwerk uit Best de Deca-poort, een tien meter lange vrijdragende schuifpoort. De schuifpoort beweegt, anders dan andere, langs een eenbenig portaal. Aanleiding voor de ontwikkeling van het nieuwe concept voor de schuifpoort vormden de steeds scherpere veiligheidseisen. In verband met inklemgevaar moeten bijvoorbeeld volgens de laatste CE-normen bij poorten met tweebenige portalen allerlei extra voorzieningen worden geinstalleerd. Bij de nieuwe Deca-poort is dat niet noodzakelijk, doordat er bijna geen inklemgevaar is. Het loopwerk is volledig in de betonnen onderbalk geintegreerd. De poort is tien meter lang zodat bij dubbele uitvoering een vrije doorgang van twintig meter kan worden gerealiseerd.

De poort is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en kan worden uitgerust met diverse accessoires, zoals elektrische bediening, fotocellen en zwaailichten.

Reageer op dit artikel