nieuws

Nederland bevriest subsidie luchthaven Sint Maarten

bouwbreed

Nederland heeft ruim f. 27 miljoen voor het opknappen van de luchthaven op Sint Maarten bevroren in verband met een juridisch steekspel rond een lening. Wel is meer dan acht miljoen gulden gestoken in een acute opknapbeurt van de start- en landingsbaan, aldus een woordvoerder van het Kabinet Nederlandse Antillen (KabNA).

De juridische strijd gaat over een krediet dat de Italiaanse bank Mediocredito vijf jaar geleden verstrekte aan de vorige exploitant van de luchthaven. Met dit geld zou het vliegveld worden gemoderniseerd. Er is echter nooit iets gebeurd en het geld is verdwenen. De bank eist het geld terug.

Juristen van het ministerie zoeken uit in hoeverre het eilandbestuur (aandeelhouder van de luchthaven) in financiele problemen kan raken door de Italiaanse vordering.

Reageer op dit artikel