nieuws

Hoogste zelfrijdende knikarm hoogwerker gering in afmeting

bouwbreed

Met de toevoeging van een UpRight AB-46 aan het verhuurprogramma zorgde Wijngo Hoogwerkerverhuur BV uit Gouda onlangs voor een primeur op het gebied van hoogwerkers.

De machine is de eerste UpRight knikarm hoogwerker van dit type die door importeur Instant Holland, Gouda bij een gebruiker in ons land kon worden afgeleverd. Wijngo BV, al bekend met de UpRight hoogwerkers, koos voor de AB-46 up en over knikarm hoogwerker vanwege zijn geringe afmetingen en goede wendbaarheid in combinatie met grote werkhoogte en bereik.

In transportpositie is de machinehoogte niet meer dan 2.00 m en bedraagt de lengte 5.43 m. De AB-46 is de hoogste zelfrijdende hoogwerker uit het UpRight programma. De machine biedt een werkhoogte van maximaal 16 meter. Op een hoogte van 7.6 meter is het maximale bereik 8.00 meter.

Voor de aandrijving kan worden gekozen uit een 8 x 6V, 350 AH elektro of D905 watergekoelde dieselmotor van Kubota. Het werkplatform is met een dubbele parallelarm (jib) op de knikarm gemonteerd. Hiermee is het platform ten opzichte van de knikarm over een verticale hoogte van 3 meter op en neer te bewegen. Met de mast in volledig verticale positie kan de bedieningsman zich op deze wijze met het platform langs de gevel verplaatsen over een werkhoogte van 12 tot 16 meter.

Alle machinebewegingen zijn vanaf het platform te bedienen. Dat geldt ook voor de rijbewegingen waarbij de bedieningsman de keuze heeft uit twee rijsnelheden. Met uitgevouwen mast kan worden gereden tot maximaal 0.8 km/h. In gevouwen positie zijn met de machine rijsnelheden mogelijk tot 5.64 km/h. De mastconstructie is berekend op een maximale belasting van het werkplatform tot 227 kg overeenkomend met het gewicht van twee man met gereedschappen. De 1.75 x 1.00 m grote werkvloer van het platform biedt daartoe voldoende ruimte.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels