nieuws

Grootste industrieel gebouwde kantoor

bouwbreed

De Meeuw Oirschot BV gaat voor ABN-Amro een semi-permanent kantoorgebouw bouwen in Amsterdam Zuidoost. Het kantoor met vier bouwlagen is 11.000 vierkante meter groot en daarmee volgens adjunct-directeur ing. L. Meuldijk van De Meeuw het grootste industrieel geproduceerde kantoor dat in Europa is gerealiseerd. De eerste unit wordt op 30 september geplaatst. De oplevering staat gepland voor 16 januari. Dan hebben 580 bankmedewerkers een volwaardige werkplek. Het gebouw zal onder meer beschikken over liften, betonnen vloeren, een verlaagd plafondsysteem, een computervloer, restauratieve voorzieningen en een volledige telematica-infrastructuur.

In totaal bestaat het kantoor uit 680 units van het Max-60 systeem van De Meeuw. De units van drie bij zes meter worden voor negentig procent in de fabriek in Oirschot gemaakt. Op de bouwplaats rest slechts het koppelen van de units, het koppelen van de leidingen, het leggen van de vloerbedekking en het plaatsen van plafondpanelen.

De Meeuw ontwikkelde het kantoor samen met de opdrachtgever en Frijters Architecten uit Rotterdam. Met de opdracht is een bedrag van circa f. 20 miljoen gemoeid.

Reageer op dit artikel