nieuws

Fiscale regeling energiebesparing scoort goed

bouwbreed

De EIA-regeling (Energie Investerings Afrek) voor bedrijven die investeren in energiebesparing blijkt goed aan te slaan. Senter voor technologie, energie en milieu te Zwolle ontving reeds 3000 aanvragen.

In de fiscale sfeer zijn afschrijvingen mogelijk op energiebesparende bedrijfsmiddelen. Om in aanmerking te komen voor de EIA moet het bedrag van de investering tenminste f. 3600 per jaar bedragen. Van de investering is minimaal 40% van de investeringskosten met een maximum van f. 50 miljoen, aftrekbaar van de fiscale winst. Over een of meerdere jaren hoeft dan minder inkomsten- of vennootschapbelasting te worden betaald. De aftrek is alleen mogelijk voor investeringen die voorkomen op de Energielijst, die ieder jaar wordt bijgesteld. De lijst bevat meer dan 100 verschillende bedrijfsmiddelen. Ze hebben betrekking op gebouwen, processen, transport en duurzaamheid.

Reageer op dit artikel