nieuws

Excursie en congres over bouwen met leem

bouwbreed Premium

Op 19 en 20 september houdt het Duitse Lehmbauinstitut e.V. in samenwerking met Leembouw Nederland een excursie en congres over bouwen met leem. De excursie begint met een bezoek aan het Belastingkantoor te Enschede. Andere projecten die worden bezocht zijn de ING-bank te Amsterdam ZO, Oibibio te Amsterdam en het herenhuis Prinsen Eiland, eveneens te Amsterdam. Bij al deze werken is gebruik gemaakt van de in Nederland ontwikkelde Terrafino leemfinish.

Op 19 september worden ’s avonds enkele lezingen gegeven in Oibibio, tegenover het Centraal Station te Amsterdam. Deze gaan over de toepassing van leemstuc en leemplaten, het gebruik van leem in openbare gebouwen en over de ervaringen van leembouwers. Leem wordt gepresenteerd als een modern bouwmateriaal, dat voldoet aan strenge eisen voor milieu en esthetiek. Deelnemers aan het congres die reeds ervaring met leem hebben opgedaan, kunnen daarvan verslag doen tijdens de bijeenkomst in Oibibio.

Informatie bij Leembouw Nederland, fax 020 6165843.

Reageer op dit artikel