nieuws

EU-subsidie voor bijscholen van Gelderse bouwers

bouwbreed Premium

Het Regionaal Bureau Arbeidsvoorziening (RBA) Gelderland heeft uit Brussel een subsidie van ruim f. 95.000 ontvangen voor het project Scholing in de Bouw.

Het RBA wil aannemersbedrijven in de regio Gelderland stimuleren om ‘bij te blijven’.

Gelderse bedrijven dreigen onvoldoende aan de bak te komen bij projecten in de eigen regio omdat werkgevers de laatste jaren hebben verzuimd hun werknemers bij te scholen. “Er is onderzoek gedaan naar de scholingsgraad van werknemers in de bouw. Daaruit is gebleken dat werkgevers in deze regio de laatste jaren weinig aan scholing hebben gedaan”, aldus Arjan van der Borst van het RBA Gelderland. Met name in de regio Arnhem-Nijmegen staat er de komende jaren een aantal grote bouwprojecten op stapel, zoals de herinrichting van het Arnhemse stationsplein en de Waalsprong bij Nijmegen.

Reageer op dit artikel