nieuws

door Jan Visser

bouwbreed Premium

Heet maar onweerachtig

Vrijdag werd het zomerse weer eventjes afgebroken. Een frontaal systeem veroorzaakte veel bewolking en regen en het kwik haalde nergens de 25 gr. C. Klimatologisch was dat jammer voor de zeer lange reeksen die zijn opgebouwd. In Arcen was het van 4 tot 22 augustus onafgebroken zomers warm. In de eerste helft deze week is nog steeds warm tot zeer warm met op veel plaatsen tropische temperaturen. De onweerskansen nemen toe en in de tweede helft van de zomer wordt het onstandvastiger. Het blijft nog wel vrij warm.

Regio Noord: Perioden met zon en zeer warm met maxima rond 30 gr. C. Matige zuidoostenwind. Tegen het eind van de middag of in het begin van de avond kans op onweer.

Regio Oost: Zonnig en zeer warm weer met maxima van rond 31 gr. C. Later op de middag kans op een regen- of onweersbui. De wind waait matig uit zuidoostelijke richting.

Regio Zuid: Eerst zonnig en tot rond 31 gr. C oplopende temperaturen. In de loop van de middag en tijdens de avonduren enkele regen- en onweersbuien. Meest matige, in de Zeeuwse wateren een vrij krachtige zuidoostenwind.

Regio West: Zonnig en zeer warm met maxima tot 30 gr. C. Later op de dag kans op een regen- of onweersbui. De wind waait uit het zuidoosten en is matig tot vrij krachtig.

De zonkracht bedraagt voor alle regio’s 5.

Maandag zon onder: 20.42 uur

Dinsdag zon op: 6.40 uur

Reageer op dit artikel