nieuws

Constructief in zee met Arbeidsvoorziening

bouwbreed Premium

Constructief, het uitzendbureau dat is opgezet door de SFB Groep en Content Beheer, gaat in zee met de Arbeidsvoorziening in ons land. Nog deze maand wordt een overeenkomst getekend, waarbij Constructief als eerste inzage krijgt in het bestand aan werklozen dat in de bouw aan werk kan worden geholpen.

Volgens directeur Remco Zeehuisen van Constructief, neemt zijn bureau daarmee een voorsprong op de concurrentie in pogingen het aanbod van tijdelijke arbeidskrachten zo goed mogelijk op de vraag te kunnen afstemmen.

Die vraag naar flexibiliteit in de bouw, zo verzekert hij, is groot en zal dat vooralsnog wel blijven ook. Hij wijst op een aantal grote bouwprojecten die op de rol staan te worden uitgevoerd, op een groei van bouwactiviteiten in het algemeen van 2 tot 3% per jaar en de vergrijzing, waardoor alleen al om het arbeidsbestand op peil te houden het nodig is 35.000 mensen per jaar de bouw in te krijgen.

Geen probleem

Constructief gaat er daarom ook toe over om het aantal vestigingen drastisch uit te breiden. Van vijf bureaus en het hoofdkantoor in Utrecht zal voor het einde van dit jaar het bestand tot achttien worden uitgebreid. Daarmee kan in elk rayon van de Regionale Bureaus Arbeidsvoorziening een intensieve samenwerking tot stand worden gebracht. Het vinden van geschikte locaties zal geen probleem zijn. Er kan worden ingetrokken bij reeds bestaande vestigingen van Content of er kan worden ondergehuurd bij Arbeidsvoorziening. En als het nodig is kan ook worden aangeschoven bij de zestig voormalige plaatselijke vertegenwoordigers, die recentelijk bij de SFB Groep in vaste dienst zijn gekomen na daarvoor bij de bouwbonden op de payroll te hebben gestaan.

Behalve dat men als ‘first supplier’ gebruik mag gaan maken van het bestand aan werklozen, die als uitzendkracht naar bouwbedrijven kunnen worden bemiddeld, wordt ook al samengewerkt met ArboDuo. Vaklieden die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn geworden voor de functie waarin ze tot dan werkzaam waren, worden dan geplaatst in een functie, waarbij die arbeidsongeschiktheid geen rol speelt.

Constructief houdt zich naast deze activiteiten ook bezig met detachering, werving en selectie en poolmanagement.

Reageer op dit artikel