nieuws

Conflict Tweede Beneluxtunnel is van de baan

bouwbreed

Rijkswaterstaat en de gemeente Schiedam hebben hun conflict over de aanleg van de Tweede Beneluxtunnel bijgelegd. Vorige week werd bekend dat de gemeente en de rijksdienst een hoogoplopend geschil hadden over de aankoop van een stuk grond.

Rijkswaterstaat heeft deze grond nodig voor de aanleg van de Tweede Beneluxtunnel. Maar de angel is er uit, zo zeiden beide partijen vrijdag. Het conflict draaide om een sportpark, waarvoor Rijkswaterstaat naar de mening van de gemeente veel te weinig wilde betalen. Tussen wat Rijkswaterstaat wilde betalen en wat de gemeente wilde hebben zat een gat van een miljoen. “Een schamele schadeloosstelling”, zei Schiedam dat dreigde aan te sturen op een tijdrovende onteigeningsprocedure.

Reageer op dit artikel