nieuws

CompAir Demag brengt zwaardere mobiele compressoren

bouwbreed

CompAir Demag heeft zijn zwaardere programma compressoren nu ook in mobiele versies op de markt gebracht. Het betreft hier de compressoren uit de capaciteitsklasse van 18,3 m3 per minuut tot 31,1 m3 per minuut met werkdrukken van 7 tot 24 bar.

De nieuwe mobiele modellen zijn geschikt voor de productie van luchtdruk bij werkzaamheden in de bosbouw, sloopwerk, zandstralen, het spuiten van beton en andere werkzaamheden waarbij een hoge luchtopbrengst en hoge werkdruk wordt gevraagd.

In de nieuwe mobiele compressoren worden aangedreven door dieselmotoren van Caterpillar en garanderen, ook bij hoge druk, een voldoende luchtopbrengst. Het toerental van de motoren wordt hierbij automatisch afgesteld op de gevraagde luchthoeveelheid. Met behulp van de drukregelaar kan de gewenste bedrijfsdruk zonder problemen worden ingesteld.

De compressoren zijn uitgerust met een extra grote brandstoftank waardoor ononderbroken een gehele werkdag gewerkt kan worden.

Gescheiden luchtfilters voor motor en compressor die standaard als droge twee-fasen stoffilter zijn uitgevoerd hebben een lange effectieve levensduur. Bij de compressoren met hoge werkdrukken wordt gebruik gemaakt van Rotopamic-filters met automatische stofverwijdering.

Chassis

De nieuwe mobiele compressoren staan op een tweeassig chassis dat is opgebouwd uit verzinkte en poedergelakte delen welke door middel van schroefverbindingen tot een geheel gemaakt zijn. Onderhoud aan het chassis kan hierdoor probleemloos en snel verricht worden.

De compressoren zijn leverbaar in standaard- of geluidgedempte uitvoering. De laatste voldoet aan de Europese richtlijn 84/533/EWG.

De nieuwe CompAir-Demag mobiele compressoren zijn onder meer uitgerust met grote deuren die het onderhoud aan de essentiele onderdelen van de compressoren sterk vergemakkelijken.

Reageer op dit artikel