nieuws

Compacte woningbouw op Heemafterrein

bouwbreed Premium

Waar vroeger de Heemaf stond in de Hengelose binnenstad komt een woonwijk met 600 woningen en 2500 m2 bedrijfsruimte.

Op het gesaneerde bedrijfsterrein en rond de opgravingen van Huys Hengelo komt de nieuwe woonwijk Thiemsland. Woningbouwvereniging Ons Belang heeft daarvoor een complex van tweehonderd huurwoningen laten ontwerpen door architect Pi de Bruin. De projectontwikkelaars Mabon en H. Koopmans Projekten bv hebben de architecten Tuns + Horsting, Inbo/Gjalt de Jong en de Architecten Werkgroep ingeschakeld voor vierhonderd woningen en 2500 m2 bedrijfsruimte. Het plan, gemaakt onder supervisie van Mecanoo architecten, omvat zeven verschillende woonmilieus; tachtig procent van de woningen is gestapeld en de gemiddelde dichtheid is zestig woningen per hectare.

De gemeente Hengelo heeft zelf, samen met buro Dolte D7, het stedenbouwkundig plan verzorgd. De inrichting van de openbare ruimte is ontworpen door Bureau Bart Brands. Bijna een kwart van het binnenstedelijke terrein zal als park worden ingericht.

Ongekend stedelijk voor Hengelose begrippen is het complex van Ons Belang: tweehonderd woningen – huur: f. 700 tot f. 1200 – op een gebied van honderd bij honderd meter. Onder het op een hoogte van 1,30 m gelegen binnenterrein komt een parkeergarage.

Overzicht van de zes woningbouwcomplexen waaruit de nieuwe binnenstadswijk Thiemsland wordt opgebouwd.

Reageer op dit artikel