nieuws

Bouw van zwembad half jaar achterop

bouwbreed

De bouw van een zwembad aan de Binnenschelde in Bergen op Zoom is voor tenminste zes maanden vertraagd. Dat is het directe gevolg van een door de gemeente verloren geschil voor de Raad van Arbitrage voor de Bouwbedrijven in Nederland.

Die raad bevestigde in hoger beroep het vonnis dat het installatietechnisch deel opnieuw zal moeten worden aanbesteed.

De Raad heeft geoordeeld dat de aanbesteding gedeeltelijk in strijd moet worden geacht met de Europese regelgeving. De overwegingen, die tot dit oordeel hebben geleid, zullen pas over enige weken schriftelijk kenbaar worden gemaakt, aldus de gemeente. Niettemin legt Bergen op Zoom zich bij de uitspraak neer. Er zal een nieuw bestek voor het werktuigbouwkundig en elektrotechnisch deel van het bouwproject worden gemaakt, waarna dit opnieuw zal worden aanbesteed.

Verdere mededelingen kunnen volgens een woordvoerder pas worden gedaan nadat de overwegingen en motivering van de Raad van Arbitrage over enige weken

Reageer op dit artikel