nieuws

Boskalis wacht op tweede opdracht voor haven Jemen

bouwbreed Premium

Boskalis Westminster krijgt naar verwacht in oktober het contract voor baggerwerk voor de haven van Aden. De overeenkomst voorziet in de uitvoering van de tweede fase van het renovatieproject.

Halverwege juli leverde het bedrijf de eerste fase op.

De tweede fase omvat het uitdiepen van het havenbekken en de vaargeul tot 16 meter. Het Zuid-Koreaanse Hyundai kreeg eerder een subcontract ter waarde van ruim f. 300 miljoen toegewezen voor diverse bouwwerken. Te denken valt aan 670 meter kademuur en twee aanlegsteigers. De oplevering volgt in 1999.

Hyundai treedt op als onderaannemer voor de Ports of Singapore Authority. Dit bedrijf ontving een contract van ongeveer f. 374 miljoen voor de engineering, begeleiding en (ver)bouw van de haven. Opdrachtgever is het Saoedische Yeminvest.

Reageer op dit artikel