nieuws

Bodem Sas van Gent en Axel waarschijnlijk niet vervuild

bouwbreed

Het ziet er naar uit dat de ernstige bodemverontreiniging in het Vlaamse Zelzate tot het Belgische grondgebied beperkt is gebleven. Onderzoek van onder andere grond en landbouwgewassen in de Zeeuws-Vlaamse buurgemeenten Axel en Sas van Gent brachten geen alarmerende zaken aan het licht.

Dat bleek donderdag in Sas van Gent, waar de provincie de onderzoeksresultaten bekendmaakte. De provincie Zeeland had vorige week een onderzoek gelast naar de mogelijke grensoverschrijdende gevolgen van ernstige bodemvervuiling in het Oost-Vlaamse Zelzate. Bij metingen op korte afstand van de grens waren concentraties van de kankerverwekkende pak’s aangetroffen die tientallen malen hoger waren dan normaal.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels