nieuws

‘Betuwelijn tast mensenrechten aan’

bouwbreed

De Vereniging Landelijk Overleg Betuweroute (VLOB) is naar de Europese commissie voor de rechten van de mens gestapt. De belangenorganisatie van tegenstanders van de omstreden goederenlijn heeft vijf klachten ingediend. Drie daarvan hebben betrekking op de schending van eigendom en van familie- en prive-leven. Twee andere klachten richten zich op het ontbreken van een eerlijke behandeling en van onpartijdigheid van rechtspraak.

De organisatie stapte naar de commissie omdat ze naar eigen zeggen in eigen land uitgeprocedeerd is. In de Europese verklaring voor de rechten van de mens ziet de VLOB echter nog uitgangspunten voor een nieuwe juridische strijd. De hoop is vooral gevestigd op artikelen die burgers het recht geven op respect voor prive-leven of een woning. Ook het ‘ongestoord genot van eigendom’ zou door de Betuwelijn worden aangetast.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels