nieuws

Baden in de schouwburg

bouwbreed

Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden onderzoekt of het gebouw tijdens de zomermaanden ook kan fungeren als openbaar badhuis. Mogelijk komt er zelfs een kinderboerderij op het voorterrein. Met deze plannen wil de schouwburg meer inkomsten genereren.

Volgens directeur Gerard Tonen is er vanaf de ontwerpfase rekening gehouden met een ruimer gebruik dan louter voorstellingen en concerten. De Harmonie ziet nieuwe mogelijkheden in de bootjesmensen die de Friese hoofdstad massaal aandoen. Bij de schouwburg is voldoende mogelijkheid om aan te leggen en de toeristen zouden gebruik kunnen maken van de sanitaire voorzieningen voor de artiesten.

Het initiatief is niet ingegeven door geldnood. Maar omdat er bij cultuur altijd geld bij moet, wordt ook geprobeerd andere bronnen aan te boren, zo luidt het commentaar van de schouwburgdirectie.

Reageer op dit artikel