nieuws

Architect van Babylon en La Vie overleden

bouwbreed Premium

In zijn woonplaats Den Haag is zondag de architect W.Th. Ellerman overleden. Hij werd 60 jaar. Ellerman was de ontwerper van enkele bekende winkelcentra, zoals La Vie (De Bijenkorf) in het centrum van Utrecht, het Plaza naast de Doelen in Rotterdam en het Centrumplan Amstelveen. Zelf rekende hij het hoofdkantoor van IBM (1976) en de Tweelingtorens in Amsterdam-Zuid tot zijn meest geslaagde creaties, evenals winkelcentrum Babylon naast Den Haag CS.

Ellerman studeerde in 1968 af aan de Technische Hogeschool in Delft, en trad datzelfde jaar in dienst van het architectenbureau Lucas en Niemeijer. Na het terugtreden van J. Lucas in 1977 kwam hij in de leiding van het bureau, dat thans Ellerman, Lucas, Van Vugt heet.

Reageer op dit artikel